Květen - Mužský okrsek, Dětský okres, Dorostenecký okres, Albrechtice, Vaječina, Šunychl a zásahové obleky

28.05.2017 14:19

Květen bývá měsícem, který značí návrat veškeré aktivity dění kolem zbrojnice. Na začátku měsíce si u chaty Hrádek udělali naši mladší členové a jejich přátelé Vaječinu. Odkaz na video: www.youtube.com/watch?v=-hjVIzVFhUg&t=

Kategorie přípravka, mladší a starší žáci začli trénovat, neboť je 20.5. čekalo jarní okresové kolo hry Plamen v Českém Těšíně. Bohužel tento rok v mladších žáků nebylo tolik dětí a nedokázali tak nastoupit ke všem disciplínám, proto skončili nakonec na 7. místě. Hřát nás může, že jsme znovu jako jediní postavili tým přípravky :-). Co se týče starších žáků, tak to letos na krajské kolo nevyšlo, což bylo samozřejmě zklamání. V týmu nebylo moc deváťáků, což taky hrálo svou roli, na druhou stranu příští rok má tým dobré vyhlídky. Je nutno si ale přiznat, že letos Havířov zaslouženě vyhrál. Druhé místo nám uteklo díky požárnímu útoku a zbytečným chybám na štafetě CTIF. Takže konečné 3. místo.

Letos jsme dokázali po dlouhé době poskládat dorostenecké družstva holek i chlapců. 21.5. se zúčastnily okresového kola v Českém Těšíně. Kluci si odvezli 3. místo - asi se nemohli rovnat s těmi dvěmi družstvami (které trénují i přes zimu). Každopádně některým se otevřela cesta do mužského týmu :-). Holky to měly jednoduché, byly samy a tak vyhráli a postoupili na krajské kolo. Okresu se také zúčastnil v jednotlivcích náš Jan Valica, který vyhrál a postupuje také na krajské kolo.

 

Muži měli okrsek 6.5. Kvůli počasí se něběželi stovky a tak vše záleželo na útoku. Byly dva pokusy. Museli jsme si půjčit mašinu, neboť jsme naší nenastartovali. Při prvním pokusu se nám vyrvala koncovka savice. A při druhém pokusu jsme nenastartovali ani půjčenou mašinu :D. Tedy 2x NP.

 

13.5. se muži nakonec zúčastnili pohárové soutěže v Albrechticích (s komplet půjčeným vybavením). Odkaz na video: www.youtube.com/watch?v=NwOyaV-YxCw&feature=youtu.be

Co říct, zadek a rozděl a tak nějak celkově :-D Čas 19,099 sec a poslední platný čas ve výsledkové listině.

27.5. se náš sportovní tým vydal do Bohumína Šunychlu, kde to máme prostě rádi. Ti starší z týmu májí k této soutěži speciální vzpomínky :). Tentokrát se poskládal i druhý tým - smíšený tým dorostenců. No odvezdli jsme si poháry za 1. a 2. místo! Časy byly 19,5 sec a 22,24 sec - běželo se s vypnutou mašinou. Pro 3 kluky a 2 holky to byla premiéra v dospělé kategorii. Doufáme, že tento rozjezd nakopne hlavně ty mladé k tomu, aby trénovali dál .-).

 

No a měsíc jsme zakončili u zbrojnice Smažením vaječiny pro členy a přátelé sboru. Počasí se vydařilo, takže byla hojná účast.

 

Během května jsme také pořizovali nové vybavení - nové hadice a savice pro sportovní tým, děti dostaly nové přilby a výjezdové jednotce se podařilo sehnat starší zásahové obleky. Také se opravila sportovnímu týmu mašina.