Požární hlídka na Zlatém Kahanci a sportovní tým v Chotěbuzi, Palkovicích a Pstruží

03.07.2017 14:13

I když s potížemi, tak se přeci jen Zlatý Kahanec (motocyklový závod) konal i letos a my jsme se znovu podíleli první víkend v červenci na jeho průběhu formou dodání lidí k pořadatelům a k požárním hlídkám. Tito lidé, jako každý rok věnují svůj čas našemu sboru, neboť odměnu, kterou za tyto dva dny dostanou nechávají naší pokladně a přispívají tak finančním zdrojům našeho spolku. Patří jim obrovské dík!

 

Kromě Zlatého Kahance na náš sportovní tým čekaly tento víkend tři soutěže. Díky pořádajícímu závodu chybělo několik mužů a tak vše zbylo na mladých s podporou zkušeného Františka nastroji a nápichového Michala. Vše začalo dopoledne v Pstruží, kde celkově nemáme dobré vzpomínky na naše útoky. Letos se zde běželo do pravotočivé zatáčky. Dali jsme zapomenout smůle z minulých let a předvedli krásný útok, který pokoukával na bednu (trošku škoda sekundového prostřiku na pravém proudu). Výsledný čas 17, 848 sec nám vynesl celkové 6. místo a mezi ligovými v beskydské 5. místo! 

video z útokuwww.youtube.com/watch?v=iYd53gVRdJc&feature=youtu.be

 

Po obědě se konalo v nedalekém Chotěbuzi druhé kolo Těšínského poháru. Tato soutěž je specifická svým přístupem - jako by se neměnila. Stále tady drží jakousi organizační pohodu (která však  občas někdy přeroste v nedůslednost). Tady chyběl týmu i Mike a tak se to muselo celé přeházet a nakonec chlapům pomohla i dorostenka Karin na rozdělovači. Byly trochu problémy na nápichu, kdy se nenabrala zcela dobře napoprvé voda, ale i přesto všechno byl čas cca 21 sec a celkové 5. místo, v Těšínském poháru 4. místo!

 

Potom se jelo do Palkovic, kde proudaři běží do sjezdovky. A omlazený tým dokázal zaběhnout nejlepší čas na této soutěži v naší 7 leté éře v Beskydské lize, kdy do této sjezdovky běháme! Čas byl 17, 537 sec, škoda, že půjčený proudař nebyl o fous rychlejší, sám strojník pak přiznal, že možná mohl dát dříve vodu, každopádně byl to pro nás nádherný čas a vyneslo nám to celkové 10. místo a v lize 9.!

video z útoku: www.youtube.com/watch?v=B4B6ZClbY5k&feature=youtu.be

 

Konečně se zadařilo, tento víkend bereme jako odraz ze dna. Protože na to dno jsme opravdu spadli, co se týče výsledků. Věřím, že i mladé to povzbudilo a nadále s pokorou a zápalem budou chtít takhle reprezentovat náš sbor. Vyhlídky na tento víkend byly skeptické a nejeden názor by se našel, že to bude hlavně jen o účasti - ovšem mladí ukázali, že se s nimi musí už počítat! Ta energie, která přichází od mladších členů týmu, působí i na ty starší a jakoby jim navrácela elán, který měli, když oni sami začínali, takže oboustraně se obohacujeme :-). Tento rok je parádní - parta mladých se rozrůstá a ke zbrojnici znovu přichází nový vitr - cítím radost!

 

 

...Plajda