Sportovní tým - Horní Lomná, Nýdek a Frýdek a Okrskové cvičení výjezdové jednotky

10.07.2017 16:22

Ve čtvrtek 5. 7. náš mužský tým zavítal do Horní Lomné na místní pohárovou soutěž. Přátelská atmosféra celé soutěže naším chlapům svědčila a i v improvizované sestavě si vyběhli 2. místo s časem 16, 46 sec.

8.7. v sobotu se náš tým nejprve zúčastnil soutěže v Nýdku, což je soutěž zařazená v Gorolském poháru a tak měla i kvalitní obsazení. Bohužel nevyšel vůbec zadek - špatná domluva košového s nálivkou (dlouho spolu neběželi a košový to hodil na jinou stranu kádě, než chtěl nápichový), čas 19, 81 sec byl samozřejmě ve výsledkové listině podrůměrný. Po Nýdku se jelo na další kolo Beskydské ligy do Frýdku, kde jsme složili i druhý tým za pomocí holek z dorostu. Áčko to mělo pěkně rozběhnuté a na levém proudu byla slabší patnáctka, ovšem pravý proud sestřikl až na konečných 17, 283 sec (přišla mu i později voda - na základně zacvakal a nestihl zcela optimálně natáhnout). Ale i tak z toho byly slušné body do tabulky, neboť mezi ligovými jsme obsadili 6. místo. Celkové však z toho bylo až 11. místo. Tento den nám chyběl strojník, po dlouhé době jsem si to zaběhl já, takže nakonec si myslím, že dobrý, protože ten stroj taky nebyl ideální, to vím. No a pak šel na řadu druhý tým. Strojnice je přeci jen pořád nervózní, což se podepsalo na útoku a jela na jistotu, trošku se vším pomaleji - na druhou stranu druhá holka byla na béčkách a bylo v plánu, že s plynem se půjde dle ní, což tak téměř bylo. Sympatický výkon vynesl čas 19, 595 sec a celkové 21. místo. 

Odkaz na video útoku z Frýdku tým A: www.youtube.com/watch?v=YENa47IQ0s8&feature=youtu.be

 

Odkaz na video útoku z Frýdku tým B:  www.youtube.com/watch?v=GvmVQaFb6ls

 

V sobotu měla  práci i naše výjezdová jednotka. Jednalo se o celookrskové cvičení za přítomnosti spřátelených sborů z Polska. Byly celkem 4 úseky a jednotlivé jednotky byly rozděleny na určitá stanoviště, kde měli zvládat specifické úkoly. Naše jednotka měla stanoviště, kde se seznámila se základy slaňování a práci při zásahu v těžko přístupném terénu - simulovali jsme vynášku na nosítkách člověka spadlého ve srázu.

 

 

...Plajda