Stanování u hasičské zbrojnice

02.08.2018 08:24

 

Ještě nechceme domů! To byly slova dětí, na uvítanou s rodiči, na konci společně stráveného víkendu.

Na víkend 28. – 29. 7. 2018 jsme pro děti našeho sboru připravili akci „Stanování u hasičské zbrojnice“. Počasí nám přálo a my jsme mohli uskutečnit všechny plánované aktivity, které jsme pro děti přichystali. Prvním úkolem bylo postavení stanů.  Ale to byl úkol spíše pro rodiče. Pak už rodiče odjeli a my jsme se s dětmi vydali na cestu za pokladem.   Cestou se plnily úkoly jako:  vázání uzlů, vyplňování křížovky, poznávání technických prostředků, přenášení raněných atd. Vše samozřejmě zaměřeno na hasičskou tématiku. Na konci putování na děti čekala sladká odměna i svěží občerstvení ve formě nanuků.

To ale nebyl rozhodně konec. V průběhu dne pak navazovaly další aktivity a to sportovní i vědomostní. Hráli jsme hry jako např: kytičky a motýlci, hod na cíl, vědomostní kvíz, slámkové šílenství.

Na večer jsme pro děti připravili táborák, kde si Ti větší párky opékali sami a těm menším jsme pomáhali. Na dobrou noc jsme dětem slíbili promítání. Původně tedy to mělo být zvládání hasičských disciplín, ale za to, že byli celý den hodní, jsme připojili do programu i pohádku.  Došlo i pár rodičů s námi posedět u ohně a následně nám pohodli děti uložit do spacáků.

Neděle byla opět ve znamení sportovních aktivit, kde si děti pořádně zaběhali na hřišti, aby vybili energii. A odpoledním programem byla návštěva hasičské zbrojnice v Karviné, kde nás po celé budově od garáží až po tělocvičnu a denní společenskou místnost provázel profesionální hasič s odborným výkladem.    

Po návratu z Karviné už moc času nebylo na další hraní, a tak děti začali poklízet ve stanech a pomalu se pro děti začali sjíždět rodiče. Našim svěřencům se domů moc nechtělo, ale čas neúprosně běžel a museli jsme se rozloučit…..a to až do pátku. V pátek bude další schůzka.

 

Celá akce se nám vydařila i díky podpoře firmy COOP BESKYDY, spotřební družstvo a Těšínské jatky, s.r.o., které nám poskytly sponzorské dary. Velmi děkujeme.

Děkuji rovněž vzorným maminkám, které pro děti upekly něco sladkého ke snídani i slaného na svačinku.