Výlet na Opavsko, výfuk v Ropici a 15tka na BL

31.07.2017 17:46

Dříve než začnu psát tento článek, rád bych poděkoval Michaelu Plačkovi za jeho dlouholetou dobrou práci s tímto webem. Když jsem mu to před lety předával, pustil se do toho s velkou vervou a dal do tohoto webu mnoho energie a úsílí, za což mu patří velké dík. 

 

V pátek 21.7. se náš mužský team vydal na dalekou soutěž do Bohuslavic ( okres Opava ). Jednalo se o noční soutěž zařazenou do noční hasičské hlučínské ligy. Měli jsme rezervovanou 38 startovní pozici a tím, že závod začal v 22h start jsme plánovali okolo jedné ráno. Vydali jsme se směr Bohuslavice po 23h hodině ze Stanislavic v kompletním složením. 

 

Jelikož se bloudilo, bylo mnoho uzavírek cesta byla - dá se říct nekonečná :-D Po hodině a půl jsme dojeli konečně na místo a s hrůzou zjistili, že odbíhají poslední tři družstva. Možná vinou stresu, že máme málo času se nám celý útok nepovedl. Pravý proud zacvakal, ovšem strojník zacvakal ještě více a proud mu utekl, košovému se nepovedl košík napoprvé a nálivka nemohla udělat kloudný nápich. Nakonec jsme se rozhodli útok nedokončit, jelikož košovému se stále nedařilo našroubovat koš a tak jsme vypnuli mašinu a zapsali si NP. Udělali jsme si tedy převážně výlet do nových míst.

 

Sestava mužů v Bohuslavicích :

P. proud: Pavel Andráško, L. Proud: Jan Valica, Rozdělovač: David Kubiena, Bečka: Lukáš Pinkava, Stroj: František Glombek, Nálivka: Jakub Gas, Koš: Tomáš Chmiel

Čas: NP

 

Druhý den v sobotu nás již čekal důležitější závod a to další kolo Beskydské ligy - tentokrát v Nové Vsi. Jelikož jsme neměli řidiče na naše Iveco, vypůjčili jsme si od dobrovolných hasičů z Těšína Tranzita. Na místo jsme se vydali s předstihem, někteří po noční soutěži ani moc nespali, ale opůl 12 jsme vyjeli směr Nová Ves. Startovali jsme totiž 4. 

Po příjezdu na místo se přihnal déšť, který trval, až do našeho útoku. S vidinou, že v Nové Vsi se nám v posledních letech daří, jsme chtěli urvat další ligové body a posunout se vpřed v tabulce. A povedlo se! Čas 15,12 sek na pravém proudu a 15,67 na levém nám přineslo krásných 21b do tabulky  a 4. místo v lize. 

Sestava mužů v Nové Vsi :

L. proud: Petr Andráško, P. Proud: Jan Valica, Rozdělovač: David Kubiena, Bečka: Lukáš Pinkava, Stroj: František Glombek, Nálivka: půjčen z SDH Brušperk, Koš: půjčen z SDH Brušperk

Čas: PP 15,12 LP 15,67

Video: youtu.be/UrOJ-e5yjkQ 

 

Z Nové Vsi jsme se hnali na soutěž do nedalekých Louk, přesněji Karviná - Louky. Kluci k nám pravidelně jezdí na soutěž, proto jsme jim chtěli udělat taky účast. Soutěž byla zařazena do Gorolského poháru, proto startovka činila přes 30 družstev. Na místo jsme však dojeli opět za pět 12, kdy zbývalo jedno družstvo do našeho startu. Chystali jsme si tedy základnu doslova přímo z auta. 

V sestavě tentokrát opět plné, jelikož jsme ji doplnili mladou krví jdeme na start. Bohužel vzadu to opět skřípalo, kdy nebyl zcela čistý nápich a do toho Lukáš, který šel na proud, ( aby Patrik mohl běžet béčka), taky něco prostříkal a výsledný čas 20,316 na dobré umístění nestačilo. 

 

Sestava mužů v Loukách:

L. proud: Lukáš Pinkava, P. Proud: Jan Valica, Rozdělovač: David Kubiena, Bečka: Patrik Palarczyk, Stroj: František Glombek, Nálivka: Jakub Gas, Koš: Tomáš Chmiel

Čas: PP 18,084 LP 20,316

Video: youtu.be/4W24jjer-r8

 

Ovšem den nekončil a my z Louk jeli zase o kus dál, tentokrát do Ropice. Holkám v Ropici jsme slíbili účast a tak na místo dojíždíme mezi prvními, jelikož chceme ještě stihnout soutěž v Písku. Začátek měl být v 16:00, ale jelikož jsme na místě jen my a Ropice čekáme na další družstva a začátek se posouvá na 16:30. 

Na start jdeme opět v mladé sestavě doplněné s dorostenkou a dorostencem na proudu a rozdělu. Bohužel opět dochází k problémům na koši a nálivce a tak čas 28 sek nebude stačit na dobré umístění. 

 

Sestava mužů v Ropici:

L. proud: Daniel Pasz, P. Proud: Dorota Gregorzová, Rozdělovač:David Kubiena, Bečka: Lukáš Pinkava, Stroj: František Glombek, Nálivka: Jakub Gas, Koš: Tomáš Chmiel

Čas: PP 28,55 LP 27,65

 

Z Ropice jsme chtěli navštívít ještě soutěž v Písku, ovšem auto bylo proti. Ani jsme nevyjeli z fotbalového hřiště, když slyšíme ránu a následně sledujeme výfuk ležící na trávě. Po chvílkovém přemýšlení jak situaci vyřešíme, jsme dostali tip na místního sedláka p. Waniu, který nás zachránil. Průběh celé operace, zvedání tranzitu na VZV nebudeme popisovat a zůstane uchován na místním statku. :-D Každopádně díky p. Waniovi jsme dojeli v pořádku domů a nejsme v Ropici dodnes. 

 

Děkujeme!

 

Franta G.