Díky podpory města Český Těšín

20.06.2015 19:55

Co se nám povedlo díky podpory města Český Těšín?  Právě díky finanční podpoře města Český Těšín jsme mohli opět o kousek lépe dovybavit sbor o kovové džberové stříkačky a lavičku s tartanem, které nám velice usnadní další nácvik hasičských disciplín s dětmi.  Práce s dětmi a mládeží je jednou z hlavních priorit našeho sboru. Právě pro rozšíření naší členské základny z řad dětí a mládeže je důležité jim připravit co možná nejlepší podmínky pro nácvik požárních disciplín. Překážky a technické prostředky stojí nemalé finanční náklady, které bychom bez podpory města Český Těšín jen velice těžko zvládali pokrýt.

Né všechen čas věnujeme pouze hasičskému sportu, ale umíme se i bavit. Uspořádali jsme tedy akci pro zasloužilé členy sboru při příležitosti smažení vaječiny. Každoroční smažení vaječiny jsme při této příležitosti trochu obzvláštnili. Nacvičili jsme s našimi nejmladšími členy s dětmi z Přípravky krátký program, který pak našim čestným hostům předvedli, a za který naši malí soptíci sklidili velký potlesk.  Zasloužilí členové si pak prohlédli klubovnu hasičské zbrojnice, kde pro ně byly připraveny ilustrační fotografie z akcí a soutěží, které se za poslední desetiletí uskutečnily. Mnozí také ocenili naši bohatou sbírku pohárů z pohárových soutěží mužů a žen a soutěží dětí a mládeže, a to jak na okresní, krajské či republikové úrovni. Podávala se vaječina a následovalo i další bohaté občerstvení, u kterého jsme se mohli rozšoupnout díky schválenému projektu města.

Také letos jsme pozvali děti z místní ZŠ a MŠ ve Stanislavicích, která spadá pod Masarykovu základní a mateřskou školu v Českém Těšíně, k nám do hasičské zbrojnice. Akce se konala 12. 6. 2015 v době školního vyučování a pro děti byl připraven nejen sportovní program, ale i občerstvení a pro každého malého návštěvníka i ocenění za splnění disciplín.  Letošní návštěva dětí ZŠ a MŠ Stanislavice byla více technická než loni, ale myslím, že to nevadilo ani děvčatům. Nejen, že jsme návštěvníkům předvedli ukázku požárního sportu, ale konala se i prohlídka nového výjezdového vozidla Iveco. Děti se mohly do auta posadit, vyzkoušet si přilby, rukavice a dokonce si vyzkoušeli majáky, zda fungují, jak mají. Akce byla uspořádána za finanční podpory města a doufáme, že se stane tradicí.

 

Pavlína Pinkavová, vedoucí mládeže SDH Český Těšín Stanislavice