Soutěž Pražmo a Mošnov

04.06.2012 09:16

Dne 2.6. 2012 se náš mužský team brzo ráno vydal na další pohárovou soutěž, tentokrát do Pražma. Zde jsme v historii našeho teamu běželi opět poprvé. Trať byla specifická v tom, že měla pro bečkového připravenou překážku ve formě okna. Ten musel okno překonat společně s hadicí a poté napojit B hadici do rozdělovače. Ač jsme byli na místě již opůl 8 ráno a dříve než domácí, startovali jsme až jako 14. Levý proud jsme měli opět půjčený, neboť naši "křivochodci" :-D stále neměli nohy v pořádku a tak jsme sáhli po půjčení proudaře z SDH Frýdek. 

 

Bohužel nenabrala se voda a tak celý útok se povedl v čase 28sek, tedy nic moc. Za zmínku snad jen stojí, že jsme upoutali diváky svou mašinou, která rozmetala levý terč, jakoby byl z papíru :-) 

Video zde ---->  www.youtube.com/watch?v=SQm1s0UpPZA&feature=youtu.be

 

Ve večerních hodinách jsme se vydali na letošní první noční do dalekého Mošnova. Soutěž dle pravidel MSL, také měla na startovce převážně družstva z Moravskoslezské ligy v požárním útoku. I to nás neodradilo z odhodlání zde se prosadit a dát pěkný čas. Levý proud nám tentokrát běžel Honza Vyvial z SDH Kozlovice za což mu moc děkujeme, ale teď k samotnému útoku. Startovali jsme jako předposlední, kolem základny to vypadalo jako u povodní, navíc savice se nesmí na MSL  dotýkat země a to je pro nás vždy taková menší zkáza. Nakonec se daří vše celkem rychle nachystat. Startuji mašinu a jdeme na start, po chvíli nás však rozhodčí vrací k základně. Savice upadla z kluba a rozhodila koš, máme však ještě 2min čas na chystání, takže všechno je v pořádku. Opravili jsme si to a i když možná trochu rozhozeni, šli jsme startovat. "Na míste připravte se" ......."Pozór" a výstřel, pelášili jsme k základně urvat nějaký slušný čas, však taky v této silné konkurenci se počítají jen 14tkové a 15tkové časy. I když dnes se příliš nedaří a na 4. místo stačí čas 17,04. Zadek vyšel perfektně, až sám jsem nevěřil, jak brzo můžu dávat po plynu a koukat jak Lukáš na bečkách lítá a Gogoše skoro zabíjí rozdělovač:-D

Půjčený Honza sestřikuje za neuvěřitelných 14,8sek!!! Mike na pravém, ač byl u čáry se dlouho nemůže trefit a prostřikuje, až na výsledných 19,04sek. Zklamání tam trochu bylo, ale co se dá dělat. Ukázali jsme si, že máme na to dávat časy pod 15sek. A i dle slov moderátora jsme ukázali, že se Stanislavicemi se má začít počítat i na těchto lepších soutěží. 

video --- www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aPBf89l4L9E

 

Tak snad to výjde příště:-)

 

.....Francek