Stará garda ve Vyšních Lhotách a TP v Marklovicích

07.08.2017 17:29

29.7. nás čekala poklidnější sobota, než ta předešlá. Od 10h začínala soutěž v Marklovicích, která byla dalším kolem Těšínského poháru. Na startovce máme mužské i ženské družstvo. 

Jako první jdou na start naši muži. Lukáš je opět na rozdělovači, ale bohužel tentokrát mu nevyšel dle jeho představ a tak se čeká s vodou. Výsledný čas nakonec byl 17,743 na levém proudu a pravý proud byl sražen v čase 16,577. To stačilo na 4. místo v poháru.

 

O dvě místa později jdou na start naše holky, které se stále ještě učí. Útok se jim relativně povedl, strojová možná nemusela holky vepředu tolik šetřit, ale výsledný čas  21,085 - pravý proud, levý byl sražen v čase 20,960, považujeme za dobrý. Na domácí soutěži jistě bude ještě lepší. 

 

Sestavy: budou doplněny. 

 

Z Marklovic se již jen mužský team v jiném složení vydal na další kolo Beskydské ligy. A postavila se stará garda mužského teamu, která v tomto složení běhala víceméně svou první sezónu Beskydské ligy v roce 2011. Michael Plaček, zde před několika závody běžel svůj první závod Beskydské ligy a letos zřejmě na nějaký delší čas, kvůli odjezdu do zahraničí i svůj poslední. Kluci chtěli potvrdit stoupající formu v lize a vidina putovního poháru byla taky velká. Ve Vyšních Lhotách je rovinná trať, jen bečkař musí první svou hadici provléct překážkou a poté zapojit do rozdělovače. Proudy na konci nakonec běží do mírného kopce. Za 7 let, co zde jezdíme náš nejlepší čas byl v roce 2012 18,5 sek. 

 

Nakonec letos k vítězství nebylo zase tak daleko. Přepoj jsme po vítězném Lubnu měli nejrychlejší ze všech, jen nás bohužel pak nepodržela mašina - netlačila jak měla. Později se ukázalo, že byl uvolněný kontakt. I tak výsledný čas 17,984 , na levém proudu dokonce 17,039!, byl velkým úspěchem a 7. místo přineslo hezkých 15 bodů do tabulky. V celkovém hodnocení jsme z předposlední 15. příčky momentálně již na skvělém 9. místě a dotahujeme první 6. Další kolo nás čeká v Hukvaldech, kde budeme chtít stoupající tendenci jenom potvrdit. 

 

Výsledný čas ve Vyšních Lhotách:

PP: 17,984 LP:17,039

Video: www.youtube.com/watch?v=LTycpD85_fI

Výsledky: www.sdhvysnilhoty.cz/?p=9589

 

Sestava ve Vyšních Lhotách: 

koš: Marek Puška, nálivka: Michal Třaskalík, stroj: František Glombek, béčka: Lukáš Pinkava, rozdělovač: Tomáš Walach, p. proud: Michael Plaček, l. proud: Jan Valica

 

 

 

----

Franta