Červen - Kácení Máje, Dětský den, Krajské kolo dorostu, soutěže (Bystré, Brušperk, Baška, Č.T. Mosty)

30.06.2017 14:12

Červen začal akcí Kácení Máje společně s Dětským dnem. Střelnice, jízda na ponících, různé úkoly pro děti za odměny (nejen pro děti:-D), bohaté občerstvení, hudba a krásné počasí. Myslím, že se akce vydařila a hlavně děti si ji užili. 

 

První sobotu v měsíci začala také Beskydská liga a to v Bystré. Letos se zde neběželo jako v minulých letech se sáním z přírodního zdroje, ale pořadatelé se rozhodli změnit soutěž na klasickou rovinku. Bohužel se nepodařil košík a tak čas byl 25, 247 sec, což znamenalo 22. místo celkově a mezi ligovými 14. místo. Levý prouda měl přes 3 sec prostřik. Nebyl to dobrý začátek do ligy, ale stále je mnoho kol před námi.

video z útokuwww.youtube.com/watch?v=OF12HE3xvLw&feature=youtu.be

 

Následující den 4.6. se ve Frýdku Místku konalo Krajské kolo dorostenců. Mezi jednotlivci jsme měli jedno želízko v ohni a to Honzu Valicu. Jeho sen bylo pokusit se o postup na republiku. To se nepovedlo, ale každopdáně příští rok to může zkusit znovu a letošním celkovým 2. místem ukázal, že to není nereálné. Testy měl bez chyby, na dvojboji měl čas 17, 46 sec a v běhu na 100 metrů s překážkami zaběhal čas 19, 090 sec. Také jsme zde měli zastoupení v kategorii dorostenek. Ty začaly bezchybně v testech, což je základ. Na štafetě 4 x 100 to bylo pomalejší a čas 73, 22 sec stačil jen na 5. místo. Ovšem v součtu bězích na 100 metrů s překážkami byly holky 3. s časem 103, 95 sec a 3. místo zopakovaly i v požárním útoku, kdy jim na to stačil čas 37, 29 sec. V konečném celkovém pořadí si tedy holky vybojovaly hezké 3. místo ! Gratulejeme a děkujeme dorostenkám i Honzovi za úspěšnou reprezentaci našeho sboru.

 

10.6. se náš mužský tým vydal na druhé kolo Beskydské ligy, které se konalo v Brušperku. Znovu to byl takový slepenec, neboť mnoho lidí nemohlo.Svou premiéru v mužské kategorii si odbyl Ondra na pravém proudu, který ukázal, že je schopen se hned v týmu usadit a být užitečný - levý proud, už s "veteránem" Plajdou mu skoro nestíhal, navíc sestřiky byly hezké, oba skoro zároveň (a to se čekalo na vodu, což je vždy blbé). Bohužel nevyšel rozdělovač, na kterém byl další dorostenec David (až sklidní hlavu a získá zkušenosti bude fakt dobrý) a tak byl čas znovu slabý - 22, 11 sec, a podle toho také bylo umístění. Celkově 16. místo a mezi ligovými 12. místo - na této soutěži se nedařilo hodně týmům. 

video z útokuwww.youtube.com/watch?v=rwY91ZI-TjQ&feature=youtu.be

 

24.6. byla poslední závodní sobota v měsíci. Nejprve bylo první kolo Těšínského poháru v Č.T. Mostech, kde znovu převládal omlazený tým. Bohužel nevyšel zadek, takže byla pomalá voda a byl z toho čas 21, 542 sec. Ovšem stačilo to na celkové 4. a v poháru na 3. místo!

Další soutěž v tento den už byla Beskydská liga, třetí kolo. Tentokráte v Bašce. Konečně jsme sestavili dva týmy, jenže oba ztroskotali na zadku - nikdo nenabral na poprvé dobře vodu (není tam zcela typická káď) a tak Áčko mělo 36, 5 sec a Béčko 36,3 sec. Áčko se započítavalo do ligy, a výsledek byl 14. místo. Po dvou kolech jsme tedy předposlední....není samozřejmě nutno z toho dělat nevím co, ale spadli jsme na držku. Byly časy, kdy jsme pokřikovali: ,,My tu ligu stejně vyhrajem" a teď to vypadá, že budeme bojovat o to neskončit poslední ....a vymlouvat se na smůlu do nekonečna nejde. V posledních dnech proto pár jedinců z týmu vyvolalo diskuzi, a trochu se pořešilo pár věcí a nasměrovalo se kam a jak chceme pokračovat. Uvidíme jestli to pomohlo.

 

Sportovní tým konečně dostal po několika letech nové hadice. Také jsme celý měsíc bojovali s mašinou, problémy se startováním, pak prasklo těsnění pod hlavou, prasklá trubka od chlazení, apod. Nakonec se vše na konci měsíce vyřešilo a snad už teď bude vše ok.

 

...Plajda