Duben 2016 - Železný hasiš Hnojník a Stavění Máje

30.04.2016 15:46

Počasí je vskutku aprílové, nicméně pomalu a jistě to znovu začíná u naší zbrojnice ožívat - prostě jaro!

 

Děti a mládež začala s jarní přípravou a scházejí se pravidelně každý pátek v 16h u zbrojnice, někdy i vícekrát do týdne. Neustále přijímáme každé dítě, jakéhokoliv věku - samozřejmě sbor je otevřen i dospívajícím nebo dospělým. 

 

16.4. se pár jedinců z našeho sportovního týmu vydalo na Železného hasiče v Hnojníku, kde máme již několik let pravidelnou účást. Tento rok bylo novinkou, že náš sbor měl zastoupení i v ženské kategorii!!! 

Poprvé si vyzkoušela tuto soutěž Lenka Pinkavová, premiéru zvládla důstojně a vybojovala 13. místo. Nasbírala první zkušenosti a třeba v dalších ročnících bude moci pomýšlet výš - uvidíme :). 

V kategorii mužů do 35 let jsme měli také nováčka - Jakub Gaś. Bohužel se nedokázal poprat s bariérou, nicméně svůj pokus dokončil a vybojoval konečné 52. místo. Určitě zjistil, že tyhle soutěže nejsou jen tak, a je potřeba trénovat a sbírat zkušenosti. Ocenit je třeba to, že se nenechal bariérou odradit - naopak ji začal pilně trénovat a připravuje se na další podobné soutěže tohoto typu. Dalším členem výpravy byl Lukáš Pinkava - u něj jako by stále chyběl doopravdový hlad po úspěchu, trochu to zavání zbytečným malým požadavkem na vlastní výkon (nepsal bych to, kdybych si nemyslel, že má navíc). Obsadil konečné 40. místo. Nejlepším z našich byl Pavel Andráško, který se umístil na 25. místě - v podstatě měl podobný čas jako minulý rok, takže možná spokojenost - možná zklamání, to ví nejlépe jne on sám. Poslední člen našeho sboru, zároveň nejzkušenější z výpravy Marek Puška, reprezentoval svého zaměstnance. Byl hodně naštvaný na sebe, neboť se oproti minulému ročníku podstatně zhoršil a tak skončil ve výsledcích až za našim Pavlem.

 

odkaz na video našich členů z této soutěže: www.youtube.com/watch?v=GIX5jxOCK4U&feature=youtu.be

 

30.4. jsme postavili na hřišti Máj a budeme se ho snažit opatrovat až do jeho kácení - které proběhne 28.5. Jedná se o veřejnou akci spojenou s Dětským dnem. Jste srdečně zvání !  

Pokračuje se také v brigádách na zbrojnici - na řadě je zateplení stropu v garáži. Slíbené jsou letos i nová vrata garážová a výměna komplet oken :). 

 

 

...Plajda