Podzimní kolo hry Plamen 2016

22.10.2016 23:59

V sobotu 22.10. se konala Podzimní část hry Plamen v Těrlicku- Hradišti. Je třeba pochválit organizátory - podobnou akci měli pod palcem vlastně poprvé a zvládli ji výborně! Další věc, kterou je třeba zmínit, je po dlouhé době očividný nárůst zájmu děti o požární sport, což se odvíjí na přibývajím počtu soutěžních týmů.

Náš sbor znovu postavil na start i přípravku, která ukázala, že ani ve Stanislavicích se zatím nemusí bát o budoucnost mládeže :).

Mladší žáci prošli obměnou a letos tvoří velkou část týmu prvňáčci, takže je to těžší se v konkurenci samozřejmě prosadit, ale i 9. místo z Braňáku a ze štafety dvojic je slušný základ pro jaro.

Starší žáci mají letos dva týmy. A tým je po podzimu shodně s Havířovem na prvním místě, v braňáku vyhrál, ale ve štafetě dvojic musel přenechat vítězství Havířovu. I u starších se jedná letos o velmi mladý tým. B tým si vyběhal ve štafetě 13. místo a v braňáku 15. místo- tedy do jara si přenáší dosavadní celkovou 15. pozici.

Děkujeme tímto naším "holkám", které mohou za úspěchy mladých hasičů - jedná se jmenovitě o Karinu Štemberkovou, Pavlu Pinkavovou, Lenku Pinkavovou a letos i nově pomáhající Zuzku Klegovou.

 

Nesmíme zapomenout i na dorost. Po dlouhé době jsme sestavili tým dorostenců i dorostenek, navic Jan Valica běžel jako jednotlivec. Honza svou úlohu zvládl a svého jednoho soupeře porazil, tedy podzimní část vyhrál. Dorostenky jsou v okrese jediné v poli, takže mohli běžet celkem v poklidu. To dorostenci trochu zaváhali hlavně na branném závodě a z podzimní části si odváží 3. místo.