Poslední kolo BL ve Fryčovicích

17.09.2016 23:59

V sobotu 17.9. se konala noční soutěž ve Fryčovicích, která je tradičně závěrečným kolem Beskydské ligy. Ani tento rok nechyběl ohňostroj, a i tento rok byla trať znovu do menšího kopečka a pravotočivé zatáčky. Pro toto kolo jsme sestavili dva mužské týmy, plus jela i divácká podpora - takže sílu v počtu i hlasu jsme měli :).

První šel do boje B tým, v zádech s hlasitým povzbuzováním od druhého týmu, a neměl to zcela špatně rozběhnuté, jenže béčkový nezapojil levému proudu koncovku a tak se vše velmi zpomalilo (proudař odběhl a všiml si toho až v půlce tratě), každopádně béčkový společně s rozdělovačem zachovali klidnou hlavu a  útok mohl být dokončen...samozřejmě že čas 36,075 sec nemohl atakovat přední příčky, ale kluci letos nasbírali hodně zkušeností a příští rok věřím, že mají na to i zastoupit A tým! V konečném hodnocení jim patřila 21. pozice.

Jako úplně poslední na start šel náš A tým. Klukům bylo vráceno povzbuzování od B týmu a tak za hlasitého křiku odstartovali, bohužel košový upadl na základně, naštěstí dokázal pohotově vstát a s bolavou grimasou rychle napravit zaváhání, trošku měl potíže na zákaldně a při rozběhu ze základny rozdělovač, ale nakonec se vše zvládlo a byl z toho trošku možná překvapeně pěknej čas 19,466 sec a krásné 6. místo a mezi ligovými dokonce 5. místo.

 

Naši chlapi tedy nedosáhli na teoretickou možnost posunout se v tabulce a zůstali těsně  za Pstružím na 10. pozici se ziskem 134 bodů. Nezbývá než věřit, že se přes zimu vyřeší problémy s naší mašinou, a příští rok budeme konečně bojovat o ty nejvyšší příčky :) !

 

Odkaz na konečnou tabulku Beskydské ligy: www.beskydskaliga.info/vysledky.php

 

Odkaz na video Stanislavice B: www.youtube.com/watch?v=K8X23GcL3ig&list=PLSqFqFyGuFmU2tCL7OdRh7iA86Y2QpIgn&index=9

Odkaz na video Stanislavice A: www.youtube.com/watch?v=-6j-kpRTp-g&index=24&list=PLSqFqFyGuFmU2tCL7OdRh7iA86Y2QpIgn