Sezóna sportovních týmů 2009

09.02.2010 20:28

 

2009 

 

 

Železný hasič – Hnojník

 

V sobotu 18.4. 2009, za krásného slunečného počasí se konala soutěž v Hnojníku- Železný hasič. Jak už název napovídá –nejde tam, tak jako jinde v požárním sportu, jen o rychlost, ale i o trochu té síly a vytrvalosti a taky vůle. Soutěž proběhla v hojném počtu 49 startujících, z toho jeden profesionální hasič, a po úspěšných zkušenostech bude 2 .ročník pokračovat v příštím roce na stejném místě( takže určitě příští rok všem doporučuji). Z okrsku Český Těšín se zúčastnily tři borci – za nás, tedy SDH Stanislavice, to byl Marek Puška a Michael Plaček, kteří se v konečném umístění seřadili za sebe, obsadili 22. a 23. místo , za Český Těšín Mosty se zúčastnil Jakub Gryč s konečným umístěním na 12. místě , což je velmi pěkné. Soutěž vyhrál borec z Bukovce –  “tak gorol  no“  :-D … Celou výsledkovou listinu i s časy můžete vidět ve fotogalerii, kde jsou i další materiály v obrázkách . Jinak v čem spočívalo provedení disciplíny : po startu, na kterém hasiči byli v plné zbroji, musel soutěžící nejdříve zvládnout padesát ran téměř desetikilogramovým kladivem v omezeném prostoru, pětadvacet ran směrem dolů, druhou polovinu nahoru. Poté vyrazil školními chodbami na trasu, kde zvládl  napojení koncovek hadice na  rozdělovač, přenesení figuríny, koše s hadicemi se nosily po schodech, následoval výběh do třetího patra a cestou zpět si hasič zopakoval přenesení hadic, figuríny a dvoukoncovky rozpojil, (viz. Fotogalerie). V  Hnojníku to měli ještě o něco lehčí , neboť ta správná, originální forma Železného hasiče je  v mnohém ještě težší, avšak i tato forma která proběhla v Hnojníku splnila svou roli a všichni zůčastnění si zaslouží respekt, i ti kteří nedoběhli, hlavní je že si do toho troufli a zkusili co je v nich J . Chtěl bych pochválit  SDH Hnojník ,nejen za uskutečnění této akce ale hlavně za organizaci, protože vše probíhalo velmi plynule, bylo kde sedět, bylo i zajištěno občerstvení, a vše proběhlo bez problémů.  

Na závěr snad jen : Mnoho štěstí všem hasičům ;-) při provádění jakéhokoliv druhu požárního sportu !  

 

 

Okrsek Český Těšín 2009

 

16.5. 2009 se konala okrsková soutěž v Českém Těšíně na  stadioně Frydecké . Zdálo se že počasí nevydrží a že se rozprší , avšak nakonec i když celou dobu bylo pod mrakem , nezapršelo. Soutěže se zůčastnilo 7 mužských družstev, ze Svibice přislíbily účast .ovšem nakonec se tam z nich objevil jen jeden člen který si přišel pro diplom :-D . Poctili nás svou návštěvou i hasiči z Polska, kteří bedlivě sledovali sportovní výkony svých pohraničních sousedů. Začalo se s disciplínou 100m s překážkami. Co se týče nás , tedy Stanislavic – měli jsme v této disciplíně 3 úplné nováčky, ovšem zabojovali jsme a celkové 4. umístění , kdy se brali časy od  Mara, Michala, Lukáše a Rampy , je velmi hezké. Maro nezklamal a splnil si svůj cíl dostat se pod 20 sec – i když on má i na tu 18tku, Michal byl přibližně o 1 sec pomalejší neboť zaváhal na rozdělovači a poté i na proudnici, Rampa při prvním pokusu trošku zaváhal, přeci šlo vidět že je nervozní a dal kolem 25 sec . Tito tři druhé pokusy nedokončily takže se jim počítali tyto časy. Vražda patřil taky mezi nováčky a  první pokus nedokončil a při druhém ho zradila vypadlá gumička z hadice, díky níž se mu rozpojil spoj. Ovšem za zmínku stojí náš třetí nej čas a to od Lukáše , který taktéž  to běžel poprvé na soutěži, první pokus bojoval s nervozitou, ovšem při druhém pokusu si vylepšil čas na něco málo přes 22 sec a to je velmi dobré a taky to je velmi slušný příslib do budoucnosti při jeho mladém věku – a jako jediný probil tu smůlu v druhých pokusech z nás :-D . Vyhráli Mistřovice a za nimi v celkovém součtu časů o 1 sec pomalejší byli Mosty. No a přešlo se na požární útok. Náš tým byl natěšený, konečně první soutěžní útok v sezóně. Po vyzvání jsme se šli připravovat, nachystali jsme si základnu a Vražda jakožto ze zvyku nastartoval mašinu – v tom přiběhl rozhodčí a že jsme NP a ať to zbalíme. Emoce se u některých projevili , ale snažil jsem se to uklidnit a vzít to s humorem ;-) . Tak jsme to zbalily a útok měli za NP . Nesoustředění z dívání na předešlé týmy a špatná znalost pravidel – musím to vzít na sebe J . Ovšem zase jsme o něco zkušenější a příští rok máme co zlepšovat. Konečné  6. místo není nic moc ale není to poslední. Na okres tedy postoupily z prvního místa Mistřovice a z druhého Mosty ( tedy žádné překvapení) .  V kategorii ženy letos chyběly baby ze Stanislavic které se neposkládaly a tak ženy z Mistřovic měli snadnou roli a postupují dál .  Po dlouhé době se však poskládalo dorostenecké družstvo slečen z Chotěbuze, které vypadalo nadějně.

Nedá mi to a musím pochválit organizaci celé soutěže, vše klapalo a vše šlo velmi rychle.

V 13 h už jsme jeli domů ;-) . Na závěr ,všem vítězům blahopřejeme a už se těšíme na další rok J …. Nyní už nás čekají jen pohárovky a chlastačky :-D .

 

 

Okres hry Plamen 2009

 

Dne 30.5. v Dětmarovicích za chladného a deštivého počasí se konalo druhé(jarní) kolo okresu hry Plamen v kategorii mladší a starší žáci. Naši mladší žáci zvládli roli favorita a skončili první. Stanislavice jako jediní připravili i tým přípravky který si vysloužil největší potlesk J. Ovšem více obsazená a zajimavější byla kategorie starších, kde jde o postup na kraj.  Kvůli počasí se zrušily některé disciplíny- útok CTIF, štafeta CTIF a tak se běželo jen 4 x 60 a požární útok. Naši borci kteří tento rok tomu tréninku až tak nedali :-D si s 4 x 60 poradily dobře a i když při požárním útoku strojník Lukáš upadl u základny a tím rozhodil nachystaný koš Janě – vše dokázali napravit a nakonec i díky podzimním výsledkům v prvním kole hry Plamen které se konalo ve Stanislavicích na podzim ( štafeta dvojic a branný závod) se umístily na prvním postupovém místě, tedy 20.6. hurá do Nového Jičína na kraj a poprat se o účast na republikové kolo. Druhý a tedy taktéž postupující byl velmi dobře vypadající Chotěbuz který by vyhrál nebýt NP na útoku. Třetí byla tentokráte slabší , hlavně kvůli omlazení týmu Karviná Hranice, a tak bude nezvykle chybět na kraji. Všem zúčastněným musím poděkovat za zajímavou podívanou a naším borcům  i popřípadě Chotěbuzi snad budu znovu osobně fandit  na kraji, aby dobře reprezentovali náš okres ;-).

 

4. ročník turnaje v minikopané v okrsku Český Těšín mezi SDH

 

Dne 6.6. se v Ropici konal turnaj v minikopané o putovní pohár. Přijelo nakonec ,až překvapivě málo 5 týmu- Chotěbuz, Zpupná lhota,Mosty, Český Těšín město a my- Stanislavice. Dohodlo se že se zahraje každý s každým. Po problémech v domluvě jsme nakonec byli rádi že jsme se tam vůbec poskládali,chybělo pár borců kteří byli dvakrát u vítězství ale i tak jsme patřili k těm silnějším, neboť tvůrce hry Jura Glac a jistota v bráně Miro Popek přijeli. S Mostami jsme po nervozním začátku nakonec vyhráli s přehledem.. S Chotěbuzem po těžkém boji jsme vyhráli díky přímému kopu který krásně kopl Džulek. Poté přišel nejtěžší zápas který jsme museli odehrát skoro celý bez Jury a Vraždy, neboť tito dva museli odjet na těšínskou ligu a to rozhodlo- s Těšínem jsme prohráli. Poslední zápas, možná až zbytečně emotivní a agresivní (asi se projevilo to že už jsme nemohli vyhrát celkově) jsme se Zpupnou lhotou  zvládli. A tak jsme putovní pohár, kde jsou zatím vytištění vítězové : Mosty a dvakrát Stanislavice,  museli předat Českému Těšínu městu – který měl celý tým z hráčů kteří hrají Těšínskou ligu a zajímalo by mě jestli tam někdo z nich ví co to vůbec je požární útok, ale to už je věc druhá. ….Plajda

 

Naše výsledky: Stanislavice vs Mosty             4:1  

                         Stanislavice vs Chotěbuz        1:0

                         Stanislavice vs Český Těšín    0:2

                         Stanislavice vs Zpupná lhota   5:3

 

Sestava Stanislavic:

Miro Popek, Ivan Kohut, Jura Kohut, Michael Plaček, Michael Bango, Jura Glac, Daniel Kusyn, Toncek

 

Konečné pořadí:

  1. Český Těšín
  2. Stanislavice
  3. Chotěbuz
  4. Zpupná lhota
  5. Mosty

 

 

Krajské kolo hry Plamen 2009 v kategorii starší žáci

 

Dne 20.6. 2009 v Novém Jičíně  za těžkých podmínek ,hlavně kvůli počasí, proběhl kraj starších. Naši borci se přijeli poprat o co nejlepší výsledek, a i když se vědělo že týmu chybí opravdu dobří sprinteři, znovu jsme měli slušně silný tým. Celková organizace byla skvělá a vše probíhalo bez větších problémů. Hned v první disciplíně a to v CTIF útok jsme si doběhli pro 3. místo , na dalších disciplinách, tedy 4x 60 , štafeta CTIF , štafeta dvojic jsme skončili na 6. místě. Co se týče 4 x 60 myslím ,že tam se odvedlo maximum čeho jsme byli schopní, bohužel druhá štafeta tam měla jeden pád ,takže už nevylepšila čas první štafety. Ve štafetě dvojic nám uniklo 5. místo o pár desetin – bohužel asi rozhodl pád našeho obíhače. Štafeta CTIF – znovu myslím že  tam podali naši borci to, na co měli , bohužel zde se nejvíc projevilo ta nepřítomnost dobrých sprinterů.   Na „královské disciplíně“ tedy požární útok, nakonec obsadili 7. místo , po té co se jelo každý se svou mašinou a ještě když se k tomu připojili nástřiky které nemáme ani jak pořádně doma trénovat , tam moc toho lépe udělat nešlo J . Konečné umístění je tedy v celkovém hodnocení krásné a je to 5. místo . Druhý účastník z našeho okresu Chotěbuz skončil celkově na 4. místě . První a tedy ti co postupují na republikové kolo se stali borci z Ostravy-Michalkovice , kteří tam měli taky největší fans club na tribuně, který jak vidmo asi pomohl :-D . Gratulace vítězům a mnoho štěstí při reprezentaci našeho kraje na Republice!

 

 

Pohárová soutěž a druhé kolo těšínské ligy v Českém Těšíne- Mosty

 

27.6.2009 se pod zataženou oblohou sjelo do Mostu několik týmu na pohárovku.

Věděli jsme že nebudeme v plném počtu, nakonec se však situace zhoršila  více než jsme předpokládali. A tak jsme nakonec trošku zaimprovizovali a narychlo přemluvili  naši fotografku týmu ,aby zaběhla koš, která to sice běhala ve starších ale za muže to je přeci jen něco jiného- ovšem Lenka to zvládla a poprala se s tím dobře, ovšem na rozdělovači se odpojila koncovka a než se tam znovu zapojila , tak kvůli špatné komunikaci v zadku(přes stromy jsem nějak neviděl co se děje) se už vytáhl koš a vzalo to vzduch, přemýšlel jsem ještě, že bych udělal znovu nápich ale nakonec  jsme to zabalili. A tak vznikl neplatný pokus, ale i toto se stává J. Zapili jsme žal večer a na příští soutěži čas bude, věřte v to !  

Nejrychlejší byli domácí - Mosty, pak Chotěbuz a třetí byli  Mistřovice. 

 NP s námi měla Zpupná lhota a Český Těšín Město ( které vidět na soutěži je ojedinělé ) .

No tak blahopřeju vítězům a čest poraženým ;-) ….těšíme se na další soutěž J

 

 

Pohárová soutěž v Řece

 

V sobotu dopoledne 4.7.2009 se konala soutěž v Řece v požárním útoku. 16 mužských týmů a 6 týmů žen předvedli za krásného teplého počasí souboj v duchu fair play. V kategorii žen vyhráli hasičky z Bašky, dá se říct , že celkem s přehledem. V kategorii mužů to už bylo zajimavější. My jsme přijeli v plném složení, kdy jako strojník se představil staronová tvář Papuch- z bývalé party. Bohužel na útoku se projevilo pár malých chyb které nakonec zapříčinili čas přes 24 sec, nápich nebyl 100% , béčkový měl menší potíže, a v neposlední řadě pravý proud  prostříkl trošku více. I tak jsme se však umístili v horní polovině a to na 6. místě a určitě to můžeme brát jako nejpovedenější soutež co se týče umístění ;-) . Ovšem kdybychom dali čas jaký umíme dát, mohli by jsme bojovat o bednu. Vyhráli nakonec Mistřovice, kteří dali bezkonkurenční čas. No tak jsme jeli celkem spokojeni domů a těšíme na příští rok, kdy na této soutěži určitě znovu nebudeme chybět !  Celou výsledkovou listinu můžete vidět ve fotogalerii. Těšíme se znovu na další soutěž, sezóna je v plném proudu

 

Třetí kolo Těšínské ligy-  pohárová soutěž v Mistřovicích

 

11.7. 2009 od 14 h v nedalekých Mistřovicích se uskutečnilo pokračování  Těšínské ligy v požárním útoku. Na soutěž jsme přijeli jako vždy s dobrou náladou, museli jsme si půjčit košového ,protože Maro odjel narychlo na Slovensko, ale jinak jsme byli komplent – snad ještě bych k sestavě zmínil, že Jirka dal přednost účasti na soutěži , i když mohl jet do Chorvatska  s rodiči, za což mu patří velký dík, neboť bez něj by jsme měli znovu problémy se poskládat !!!  Na stroji se objevil znovu Papuch , který se začíná do týmu velmi dobře začleňovat a všici jsme rádi že nám pomáhá !  Náš tým měl celou soutěž začít, takže menší nervy nastaly , když jsme ještě zpravovali na mašině kabel od baterky narychlo :-D .

K našemu pokusu :  zadek trošku zaváhal na koši, ovšem to by se ještě dalo přežít, jenže po nápichu , kdy měl přijít okamžik kraválu mašiny – nám naše Máňa zdechla :-D:-D ….Papuch s klidem znovu nastartoval a útok jsme dokončili s časem přes 26 sec, a se smíchem   :-D ….i když ne všichni – někteří se trošku naštvali, ale tak i toto se stává , otázka je jestli jsme neměli více mašinu zahřát před startem a taky jestli jsem to neměl dát na vyšší otáčky jak jsem ji startnul na základně. No a tak nakonec jsme mohli být rádi za to, že jsme skončili před Mostama na 5. místě , neboť Mosty měli čas přes 30 sec , kvůli zaváhání levého proudu. Vyhráli Mistřovice, druhý byl Chotěbuz, pak Žukov, Zpupná lhota a za nimi my s Mostama.

V 16h začala další soutěž a to normální pohárovka, které jsme se ovšem nezůčastnili.

Těšíme se na další víkend a na další soutěže ;-)

 

 

Čtvrté kolo Těšínské ligy – pohárová soutěž ve Zpupné lhotě

 

Dne 18.7. 2009 se konalo další kolo TL a zároveň pohárová soutěž o putovní pohár ve Zpupné lhotě. Přijeli jsme na soutěž bez strojníka a i když jsme prvně plánovali že si půjčíme strojníka i s mašinou , tak nakonec jsme jeli se svojí ;-) . Strojníka si za nás zaběhl Mates  z Mostu – velmi blízký našemu sboru, neboť si ho půjčujeme nejčastěji  :-D .

Nakonec se soutěže zůčastnilo 10 týmů, z toho 1 tým žen.  Na ligotu jsme měli dobré vzpomínky z minulé sezóny, takže jsme věřili, že  ostuda nebude ani letos. Startovali jsme jako třetí a útok se nám podařil- dali jsme čas 20,19 sec , což je zatím náš nejlepší čas na závodech v této sezóně . Takže jsme byli spokojeni a hned jsme šli na pivo a dívali se jak se bude dařit ostatním . V TL jsem nakonec skončili před Žukovem, tedy na 5. místě a celkově v celé soutěži jsme obsadili 6. místo , prostě skoro nikdo nezaváhal takže jsme i s naším nejlepším časem sezóny nic moc dělat nemohli…. Vyhráli Mistřovice, druzí byli Mosty, a třetí domácí Zpupná lhota, pak Chotěbuz , který je stále první v průběžném pořadí TL , ovšem vše naznačuje že to bude ještě boj o to první místo .                                                          

 Stále se zlepšujem ;-) :-D …takže snad v pravý čas přijde forma na naší domácí soutěž !! …… Jinak teď je volnej víkend, ale už se těšíme na další závody ! Příští kolo TL už je u nás, takže začínáme trénovat do kopce ! …snad dopadneme doma lépe než minulej rok ;-)

 

Pohárová soutěž v Bukovci

 

Ve velmi slunečný a teplý den,tedy 2.8.2009 se konala velmi kvalitní soutěž v požárním útoku v Bukovci. Po volném víkendu,kdy jsme si od závodů odpočinuli a po týdnu bez tréninku, neboť hodně našich členů odjelo na dovolené nebo na tábory jsme chtěli tento víkend někam zajet si zaběhnout.   V plánu byla Ropice a to 1.8. v sobotu, ale nakonec jsme se neposkládali ( pár našich členů se tam vydalo jen na večerní zábavu  :-P ) . Na soutěž do Bukovce jsme měli v plánu zajet už nějaký čas předem a tak jsme si tam rezervovali 4. startovní pozici. Jenže stále několik členů chybělo a nakonec se situace zhoršila i poté co odpadli další se kterými se nějak počítalo. Kombinovali jsme jak jsme mohli, i řidiče jsme nakonec jen tak tak sehnali …ale přeci jen jsme se tam vydali , přibližně o půl 12h od zbrojnice ve Stankách jsme vyjeli, s vědomím že tohle bude hodně zajímavé :-D .

 V autě nás bylo 5 připravených běžet + naše fotografka,patronka a prostě součást našeho týmu Lenka Pinkavová, která byla připravena běžet proud pokud by situace to jinak nedovolovala (proud naposled běžela za mladší, takže ji patří dík , za to že by do toho šla ).

Přijeli jsme tam přibližně o půl 1h .  Začali jsme ihned jednat, protože nám chyběl jeden člověk , i kdyby Lenka běžela – šli jsme za hasičema ze Slovenska , sbor Podvysoká . Naši slovenští bratři byli velmi příjemní a ihned nám řekli že nám půjčí košového , postupně jsme zkoušeli  a kombinovali ,až jsme nakonec vzali celé zadní náčiní jejich.. Nakonec to dopadlo tak, že nám půjčili i člověka na rozdělovač , a tak jsme si zaběhli takový mezinárodní československý útok ;-) :-D . K provedení: …košový svůj koš během cesty do vody napíchl do hrany kádě, což zpomalilo nápich, kterej taky nebyl 100% ,  Lukáš na stroji měl taky problémy – přeci jen strojníka často nedělá a neměl svou savici,  a poslední taková chyba byla na pravém proudu, kdy se udělal prostřik cca 4 sec , ovšem nikdo to nemá Tomášovi za zlé, neboť to byla vlastně jeho první chlapská soutěž ;-) ….Výsledný čas přes 28 sec…levý proud sestřik cca 24 sec. A tak jsme doběhli, podívali se ještě na pár soutěžících sborů a jeli domů. Poznali jsme nový kraj – prostě výlet do ,,gorolie“  jsme si udělali při neděli. Hlavně jsme nasbírali zase nějaký zkušenosti a viděli znovu dobře zorganizovanou soutěž. Všem patří dík, za to že tam jeli i v takové improvizaci a v takových zmatkách … A snad nelitujeme účasti,protože to bylo dobrodružství,nemýlím se? ! :-) …..Na závěr určitě patří dík i naším slovenským kolegům,  kteří nám pomohli .

 

 

Domácí soutěž ve Stanislavicích - páté kolo TL

 

Teplo jak ,,sviňa“ , krásný den jinak, to byla sobota 15.8. 2009. Den předtím a celé sobotní dopoledne chystala část naších členů vše na soutěž – která je typická svým ,,kopečkem“ a na zábavu večerní – vše se mělo konat v jeden den, tak toho bylo celkem dost co udělat .  Menší přípravy zahrnovali  např. natření kádě počínaje, přes košení trávy, vyznačení tratě, spravení aspoň trošku základny, rozlepení pozvánek , atd. ,atd.

Těšili jsme s všichni moc ! … Takže vše začalo v 13 h a to dětskou soutěží.

V kategorii mladších se ukázali jen malí hasiči z Českého Těšína –Mosty, jiní nepřijeli a naší mladí hasiči byli pryč, takže první místo bylo jasné …..v kategorii starších kromě našeho domácího týmu, se ukázali i hasiči z Chotěbuze a přijeli i hasiči z Bohumína-Kopytov , jenže jedinný náš tým – kterej  byl hlavně vzadu poskládanej tak všelijak a narychlo- zvládl útok v takovém normálním čase, Kopytov po zmatkách nakonec vybojoval druhé místo a Chotěbuz po dlouhém sání vody odjel s pohárem za třetí místo. No tak jsme přeměnili trať ,aby byla připravena už pro chlapy a ženy a čekali jsme do 16 h , kdy měla začít ta hlavní soutěž.

Pár týmu přislíbily účast, nakonec všichni slíbení nepřijeli , ale i tak účast myslím že byla velmi dobrá- škoda že předem zapsaný Svinov nepřijel- dozvěděl se , že jsem nakonec nedokázali vykoumat tu el. Časomíru, což nás samotné mrzelo samozřejmě taky. Nakonec se objevilo na listině :

 3 týmy žen- bohužel bez účasti našich holek , 13 družstev mužů a mimo soutěž tým našich dorostenců. Stanky poskládali dva družstva,což byl můj cíl a děkuji tímto celé dvojce že do toho šli i bez tréninku, soutěž jsme odstartovali my- Stanky A …. Hlavní rozhodčí Karina vše zkontrolovala, p. Stoklasa  odstartoval a jelo se. K našemu pokusu :  zadek se nepovedl – ani Marovi a ani mně – což nás mrzí , protože zrovna doma to mohlo vyjít,však jsme předku pak kupili večer jednu pulku na nás :-D ,  ovšem i po menších problémech jsme dosáhli ,ne zas tak hrozného času a to 22,75 sec , což ovšem  na výhru by nemohlo stačit ,to jsem věděl hned , jako 10. startovalo naše druhé mužstvo- poskládané jednak zkušenými borci, a na druhé straně mladými – po zmatkách kdy nepřijel domluvený strojník(Vražda) Nakonec z jedničky jim zaběhl stroj Maro, jenže po špatné domluvě se nezapojil béčkový spoj , takže se vše zdrželo, ale nakonec se doběhlo ,a o to hlavně šlo- dát čas ;-) . Jako poslední družstvo , startovali naši dorostenci , kteří se chystají příští rok na okresní kolo a to i s Matesem Gryčem v sestavě z Mostů ;-) , útok se jim úplně nepodařil, neboť na nápichu to nebylo ono a tak úspěch byl že je čas – ale bylo to mimo soutěž a borci si na to vzali i staré přilby ,takže to bylo hezké zpestření . K ostatním týmům snad jen- ten kdo u nás byl poprvé, tak to bylo znát, přeci jen do kopce se neběhá často na soutěžích, jen bych zmínil a zároveň bych se chtěl omluvit borcům z Žukova- kteří museli svůj pokus opakovat, protože se nezvedli terče u jejich prvního pokusu. Co se týče u žen- jednoznačně vyhráli mladé holky z Albrechtic, ostatní dva týmy kopeček nezvládli.

No po skončení soutěže se stala bohužel nepříjemná věc, kdy vedle trati zkolaboval člověk, ovšem na místě byli naštěstí správní lidé , takže se situace zvládla a muže odvezla po chvíli záchranka. No tak jsme vše nějak rychle uklidili, a šli domů se umýt, navonět,nabrat penízky do peněženek a hurá na zábavu !!!!   A zábava to byla vskutku báječná-teda aspoň pro mně, ale slyšel jsem na ní hlavně pochvaly takže doufám , že se líbila ….  Pochvala míří i k DJ Čmelákovi, který to pěkně rozjel ! Pivko bylo velmi dobře chlazené a dovoluji si říct ,že nejlepší které jsem měl na zahradních slavnostech v okolí, jídla bylo dost, střelba pobavila (na kolo štěstí jsme samou radostí zapomněli úplně :-D ) a slibovaný bazén jsme nakonec nevykutili, ale i tak jeli jsme až do 3h ráno a byla to jízda jak má být – jen škoda, že nám tam chyběl náš člen Francek , který šel brzo domů, neboť další den, ráno měl cyklistický závod na silnici- časovka pořádaná SDH Stonava a v kategorii hasiči si zajel pro druhé místo- takže gratulace a velké dík za prezentaci SDH Stanislavic . V neděli jsme se vyspali a mířili jsme znovu ke zbrojce, bylo zapotřebí pouklízet kapke, a taky dojíst a dopít to co zbylo :-D .

Tak na závěr snad ,  děkujeme všem za účast, jednak na soutěži , tak i na zábavě a těšíme se na příští rok  ! …. Sezóna se pomalu přehoupla do závěrečné části, takže třeba si užívat každý závod ještě dokud to jde ;-) :-D …. teď začnou i noční takže o zábavu bude postarané si myslím :-D … Tak hasičině Zdar a měj te se …..

 

 

Noční pohárová soutěž v Chotěbuzi

 

Na 28.8. 2009 bylo už předem naplánováno , že zajedeme do Chotěbuze na naši nejoblíbenější noční soutěž . Soutěž začala v 21h , nestartovali jsme mezi prvníma a tak jsme měli dostatek času se poslnit, koupil jsem týmu flašku , a konečně jsme mohli použít naši povinou výbavu kterou vozíme v autě (taková větší pulečka :-D) . Pak ještě na pivko, a hurá na start :-D.

Tedy většina týmu byla veselá, nejvíc asi já s Marem – ale noční v Chotěbuzi je o tom :-D. No a k pokusu : … vše dobré, jen béčkový nestihl zapojit do stroje a pak jak už valila voda tak bojoval velmi těžce, přispěchal jsem tam na pomoc a zastavil jsem mu výtok, a zapojilo se to , jenže jak jsem chtěl ho zase otevřít, tak se mi to tam seklo ta páčka :-D … tak jsme to vzdali, ovšem jen co jsme skončili ,páčku jsem otevřel :-D …. No někteří říkali že jsme předvedli parodii, ale já byl spokojen :-D … nikomu se nic nestalo,sranda byla a mohla začít zábava ! A jako vždy v Chotěbuzi to byla zábava dobrá,i když byla trochu poskvrněna pár idiotama, kteří se chtěli ze všech sil bít, a zapojovali do toho Stanky ;-):-D

Soutěž vyhráli nakonec Mistřovice. Tak a to byla první noční soutěž naše v této sezóně

 

Pohárová soutěž ve Stonavě

 

V sobotu 19.9. 2009 se konala soutěž v požárním útoku v nedaleké Stonavě , obnovili soutěž po 25 letech, takže to bylo i s menším oslavným programem, ke kterému se přidalo i oficiální  předání klíčů od Avie, kterou chlapi ze Stonavy dostali. Vše natáčela televize Polar.

Nakonec běželo 8 týmu mužů a dvě družstva žen, + jsme byli svědky i útoku od nejmenších hasičů ve Stonavě, na které čeká velká budoucnost pokud u požárního sportu vydrží !! …

Vzhledem k tomu že borci ze Stonavy jsou opravdu borci jak mají být a taky , že máme s nimi přátelský vztah – půjčili nám kompletně celý vybavení na zadek ( tedy mašinu, savice, koš) , protože nás bylo málo ,tak i  dva chlapi za nás zaběhli od nich. Také musím zmínit i jejich ochotu nám půjčit céčko.

Co se týče organizace- parádní, a atmosféra ? Senzace *DRINK* ….. pivko studené, klobásy vypadaly dobře … dobrá soutěž ! Pohodoví lidi v té Stonavě.

V kategorii žen vyhráli Albrechtice, které umí lepší čas určitě než předvedli, ale i tak jejich lehce přesahujících 19 sec stačilo aby porazily holky z Karviné Hranic a tak vyhráli.

V kategorii mužů to bylo zajimavější…  za zmínku stojí návštěva Bohumína Kopytova, kteří do našeho okolí přeci jen na soutěže moc nejezdí, a tak jsem jim jako my , Stanky zkusili udělat nějakou atmosféru, tak jsme to roztleskali a borci útok dokončily a vysloužily si potlesk za bojovnost ;-) . Za nimi skončily jen borci z Karviné Hranic kteří měli NP, po pádu jejich veterána který si taky vysloužil potlesk. Domácím se útok nepodařil jak by si asi představovali, skončili na 6. místě s časem něco přes 24 sec. Před němi pak skončilo Hradiště, no a na 4. místě jsme skončily my !!! … Třetí byli Louky, druzí Albrechtice, no a vyhráli Mistřovice … ale nejlepší byl poslední útok a to od malých stonavských borců – ti teda jeli, všechny strčily do kapsy, i takové Mistřovice , které vyhráli :-D .

K našemu útoku, samozřejmě vždy to může být lepší ,ale myslím že vše vyšlo celkem slušně – v zadu to klaplo, na to že to bylo vypůjčené náčiní, a v předku, snad postačí údaje -  pravý proud sestřik  17,142 sec a levej 18,234 sec … tedy nejlepší čas v sezóně !!!

No takže, některým jsme dokázali , že máme na to dávat i časy kolem 17, ba i možná míň… a taky jsme naznačily, že nechceme mít až tak pořád nálepku týmu, kterej hlavně chlastá a dělá problémy, protože i když o nás koluje písnička ve smyslu že ku*víme Těšínskou ligu , v týmu jsou určitě schopní lidi, kteří něco taky uměj  ! …  A jinak k nějakým kecům o Stankách – každý si může říkat co chce- já bych neměnil, i když nemáme úspěchy v sezóně, tak jsem silní jinak !!! A v tom jsme nepřekonatelní :-D …. 

No jinak těsně po dokončení našeho útoku, ale opravdu těsně (bylo to neštěstí v štěstí) nám prasklo béčko – prostě odneslo to no chudák, sloužilo dlouho, takže škoda ho :-D …ale znovu měli někteří jedinci kecy, typu že nemáme na nové, na to bych reagoval ..pokud v hadici není díra  a není viditelně poškozena– nevidím důvod ji měnit dokud se neopotřebuje , na tu naší ,,máňu“ nám to stačilo v sezóně, takže děkuji za připomínky a nebojte, hadici samozřejmě vyměníme, zas takoví nejsme abychom běhali s hadicí ve které je 10cm díra ;-) .

Jinak co tu budu náš útok popisovat , však s podívejte sami na video  *DRINK*

Konec sezóny se blíží, takže poslední soutěže si třeba pořádně užít, tak hurá na ně !!! ….

 

Poslední soutěž = první pohár; to byl Bohumín Šunychl

 

No, tenhle den,tedy 26.9.2009 jsme měli v plánu zakončit naše cestování po soutěžích. Prvně měla přijít soutěž v Bohumíně, a večer soutěž v Řece. Jenže  naše Avie, bohužel nebyla už schopná nás odvézt- což hodně komplikovalo situaci. Soustředili jsme se na Bohumín, Řeka přeci jen byla dá se říct beznadějná. Vše vypadalo velmi špatně, neboť se nemohlo sehnat druhé auto s řidičem , které by do Bohumína jelo, ale nakonec se našel i druhý řidič, a to Vražda . Tedy já, a Vražda jsme měli tým přepravit  na dané místo, nikdo z nás však nemohl vzít vozík, tedy Francek zavolal do Bohumína, jestli by nám nepůjčili vybavení celého zadku, což prý by nebyl problém, takže jsme mohli být trošku uklidněni.  Já s Franckem měl ještě vyzvednout Mara z tanečních, no a vzhledem k tomu, že jsme chtěli zakončit sezónu jak se patří, tak jsem se oblíkli do obleků, klobouků a jelo se pro Mara . Po vyzvednutí Mara, jsme jeli na místo srazu s druhým autem, což byla druhá skupina – Vražda, Lukáš, Rampa, Gogoš.

 Tak tedy Škodovka plných ,,mafiánů“ , vyhrávajích si starší české hitovky,  v závěsu Favorita jsme jeli směr Bohumín. Cestu jsme si užívali :-D

 Na místo jsme dorazily s předstihem – trošku z nás tam nemohli :-D . Nakonec jsme bojovali v konkurenci dvou týmů domácích, a týmů  Vrbice , v kategorii žen se objevil pouze jeden tým a to Bohumín Kopytov.  Dá se říct že to byla soutěž s jednotnou mašinou – pouze Vrbice, které i vyhráli na tom byli lépe. Celková atmosféra byla velmi klidná a přátelská, dokonce, což mě mile překvapilo- domácí nechtěli ani peníze za startovné.  No a jak jsme skončily? Čas 25 sec a druhé místo !!! Myslím že v podmínkách za kterých jsme běželi to vyšlo všem .

Takže jsme si počkali snad poprvé s radostí na vyhodnocení a převzali jsme pohár.

A zpáteční jízda – stála za to :-D ….. pokřikování na lidi s pohárem v ruce v režii Francka, vystrkování Marové zadnice z okna mé Škodovky, vlající dresy z oken, mé sprosté pokřikování na okolí,  má nečekaná , místy až šílená jízda :-D a v závěsu stále druhá skupina ve Favoritu. Lidi z nás prostě museli mít dost :-D . Dojeli jsme domů a domluvily se na večer, protože z poháru se přece muselo něco vypít :-D ….nakonec jsme se nesešli celý tým, ale i tak oslavily jsme pohár i zároveň poslední soutěž pořádně .

Jsem rád že při poslední soutěži jsme se sešli všichni ti kteří nejčastěji běhají + stojí za zmínku Vraždova účast na třetí soutěži v sezóně, přesněji na první a nyní na poslední pohárovce , k tomu započítávám ještě okrsek pak .

Nyní nás čeká oficiální zakončení sezóny,a soustředění se na příští sezónu, protože snad vše vyjde co je v plánu ;-) ….  Požárnímu sportu ZDAR !!! A nezapomeňte- přes zimu se taky trénuje :-D ..i když třeba trošku jinak *DRINK*