Začátek sezóny - Květen 2011

01.07.2011 19:19

 

Po zimní fyzické přípravě, kterou chlapi vykonávali v období listopad – únor pravidelně každý týden v tělocvičně na polském gymplu, se už všichni těšili na jaro, až začnem trénovat venku a hlavně až začne Beskydská liga, do které jsem se přihlásili. S příhlednutím na počasí, jsme začali ke konci března se stovkami a od dubna s venkovními tréninky útoků.

Zůstali jsme stejná partyja jako minulý rok, jen s kosmetickými úpravami na postech. Co se týče žen, základ zůstal , i když tam proběhli trochu větší změny než u chlapů.

 Vše začalo našim okrskem, který se konal 14.5. , naše holky skončili druhé a tedy postupovali na okres, toho se však vzdali. V ženách vyhráli Mistřovice. No a chlapi, po stovkách jsme byli na 4. místě se součtem 83,824 sec, bohužel útok nevyšel ideálně, s časem 36,738 sec a tak jsme skončili v útoku na 5. místě. Celkově z toho bylo 4. místo , což je hezké, hlavně v porovnání z minulých let. Na okres postoupili v mužské kategorii, jak už je v našem okrsku zvykem z prvního místa Mosty a z druhého Mistřovice.

 

Další víkend , tedy 21.5. jsme zamířili do blízkých Albrechtic, docela dost nahecování dát dobrej čas, jsme byli konečným výsledkem hodně zklamání, bohužel zakřípalo to vzadu. I tak jsme díky smůle ostatních obsadili s časem 20,250 sec slušné 6. místo. I naše “kočky“ zde ukázali co umí a jejich čas 23,200 sec jim přinesl pohár za 3. místo. Předtím vším  proběhlo dorostenecké okresové kolo jednotlivců, kterého se zůčastnili naši tři chalani, a pro Lukáše Pinkavu to dopadlo dobře, neboť dokázal ze 3. místa postoupit na kraj.

 

Následující sobotu jsme pořádali ve vesnici Fotbalový turnaj o bečku piva, i když celou sobotu pršelo – turnaj se odehrál, a vše dopadlo uspokojivě.

Jinak tuto sobotu měli okres mladší a starší žáci ve hře Plamen, a i dorostenky okresové kolo.  Naši starší skončili na krasném postupovém 2. místě  a mladší znovu patřili k nejlepšímu , na co se dá v této kategorii v okolí koukat. Dorostenky nakonec neměli na okrese žádnou konkurenci takže automaticky postoupili na kraj.

 

 

…plajda