Závody v červenci 2011

03.08.2011 16:43

 

První sobota v tomto měsíci, tedy 2.7. jsme zavítali do nedalekých Mostů na druhé kolo TP. Kde se tradičně běží na 3B, a kde se nám tradičně moc nedaří. Ale letos jsme se trošku pochlapili a vybojovali 2. místo s časem 22,410 sec , kdy první tři místa rozhodli desetiny, škoda že strojník ještě chvilku nepočkal, proudaři byli přeci jen daleko od terčů, taky v tom hrálo roli že rozdělovačovému spadlo náčinní u základny – ale nic z toho nám nevadilo, a pohár jsme si užili.
Druhý víkend jsme měli nabitý – 9.7. jsme zajeli do Nýdku, kde slavili i zároveň 120 let existence sboru, no ale k soutěži a našemu pokusu . Chybička se stala bečkovému , kdy se zdržel u spoje a levý proud nedoběhl , i díky tomu že strojník neodhadl úplně dobře a nečekal jak asi měl. Proud si to dotáhl a nakonec sestříkl, avšak s časem přes 40 sec jsme se umístili na dně výsledkové listině.  Poté jsme hned jeli do Mostů u Jablunkova a tam se nám konečně podařil útok bez větších chyb a s velkým štěstím s pohledem na výsledkovou listinu jsme s časem 15,13 sec obsadili 2. místo. K tomu času je třeba však dodat, že náběh byl poloviční , ovšem zase bylo to bez základny a trochu jinou kádi než je zvykem.
No a v neděli jsme se vydali na výlet na valašsko do Karolínky kde se konala beskydská liga. Díky problému na nápichu, ale hlavně kvůli špatnému zapojenému béčkovému spoji, který měl na starost strojník z toho nakonec bylo NP-  což znamenalo propad v tabulce BL. Nutno podotknout, že se to nedokončilo i po všech chybách díky strojníkovi, který udělal pár nepochopitelných věcí. Zpáteční cestou jsme se zastavili v Písečné, kde jsme však nakonec po domluvě neběželi a po shlédnutí pár útoků jsme se vydali domů.
Sobota 16.7. byla opravdu nabitá. Začali jsme v Hradišti, kde jezdíme dá se říct každoročně, tam jsme vybojovali 3.místo s časem 19,19  sec, je tam trošku zákeřnější trať, takže jsme byli rádí že se nám podařilo obhájit třetí místo z minulého roku. Ihned po odběhnutí jsme se vydali na 3. kolo TP do Mistřovic. Čas 17,8 sec nám přidělil 4. místo, zaváhaní bylo trošku na levém proudu.  Po odběhnutí Těšínského poháru, následovala klasická pohárová soutěž kde jsme se taky zapsali,  a kde běželi i naše holky. Prvně šli naše holky – oddálily se trošku od svého standartu a po takových menších chybách které se sečetly braly čas 27,313 sec s kterým skončily na 6.  místě. No a my, zaváhal trochu béčkový, díky němuž nemohla jít voda hned, a pak na proudech prostřik – čas  18,764 sec nám přineslo 12. místo. No a večír jsme se vydali na další kolo BL do Palkovic. Znovu netradiční trať (do sjezdovky). Takže to chtělo taktizovat a ne to rvát s plynem na stroji přehnaně rychle. Trošku to však strojníkovi nevyšlo ideálně a prováhal tam nějakou tu sekundu, tím že nedal dříve po plynu na plno, tež hrálo v tom pokusu roli to , že jsem sáli vzduch a levému proudaři přišla voda o skoro 2 sec později než pravému. Čas 22,088 sec nebyl nic moc, ale nebyli jsme sami komu to nevyšlo ideálně a tak jsme brali celkové 11. místo a v BL dokonce 9. místo, s čímž jsme byli spokojeni, neboť po nevydařeném minulém kole musíme sbírat každý bodík , který se naskytne.
Sobota 23.7. se konalo další kolo TP ve Zpupné lhotě. No a tady jsme se dočkali našeho prvního NP v tomto poháru, neboť pravý proud upadl a než se doplazil už s plnými hadicemi k terči, levý proud mu už stříkal do terče ( menší zkrat), což je samozřejmně proti pravidlům. Ihned po odběhnutí jsme jeli do Nové vsi, pro změnu na další kolo BL. Je to tam každoročně kvalitně zastoupená soutěž,s hodně krásnými časy. Možná to byla ta příčina, která nás vyhecovala k času 15,784 sec, což je náš nejlepší čas na klasické trati (první patnáctka v Mostech u Jablunkova, přeci jen se nemohla tak brát, kvůli tomu zkrácenému náběhu), takže jsme si na to připili a samozřejmně měli radost. Strojník nejel na úplný plný plyn – těžko říct jestli to bylo nakonec dobře nebo ne, každopádně stahovat dolů setiny se určitě ještě dají. Takže jsme skončili na 13. místě celkově, a v BL na krásném 5. místě.
Poslední víkend v sobotu, tedy 30.7. jsme jeli na další kolo BL do Vyšních lhot, kde se musí béčko protáhnout překážkou. Startovali jsme hned po domácích holkách a rozběhnuté to bylo hezky, překážku naši kluci zvládli bravurně, jen nám trošku stávkovala mašina, ovšem možná to bylo dobře, neboť pravý proud se hodně zdržel, když mu upadla hadice a byl rád že stihl doběhnout a to si nejsem jist, jestli by se mu podařilo , kdyby mašina nezlobila- takže jak se říká něco zlé je pro něco dobré. Mašině jsem ještě nevěnoval velkou pozornost, neboť jsem si myslel že jsme prostě sáli mnoho vzduchu. I tak čas 22,72 sec nebyl úplně nejhorší, a vyneslo nám to slušné  9. místo v BL. Poté jsme se vydali do Karpetné, kde však zaváhal rozdělovač ,kdy neměl céčkové spoje zapojené, ale dokončili jsme , i když s časem přes 33 sec jsme byli na konci výsledkové listině. Znovu jsme zaregistrovali divné chování mašiny.
No a celý měsíc jsme zakončili v neděli v Horním žukově, tedy na dalším kole TP. Žukovani si přichystali nástřikové terče. Jeli s námi i naše holky, které šli na start před námi. Pravý proud trošku bojoval s nástřikem a tak konečný čas byl cca 38 sec i když levá proudařka měla nástřik v čase 29 sec, což holky odsoudilo do zadních pozic výsledků. Ale po tomto pokusu, bylo jasné, že naše mašina není v pořádku (jakoby vynechával jeden válec), a tak jsme si půjčili stroj i se strojníkem od domácích. Po ligotě jsme chtěli zabojovat o nějakou porci bodíků ale přišlo větší zaváhání na rozdělovači, proudy díky tomu nedoběhli k čáře, no a nástřiky jim trvaly déle než by bylo dobré- čas  cca 37 sec byl nejhorším časem této soutěže(když nepočítám NP). Kluky z Žukova bych ,ale chtěl pochválit za to jak bojovali s nepřízní počasí a samozřejmě poděkovat za půjčení mašiny.
Takže po 6. kolech BL jsme na 8. místě, a v TP po 5. kolech jsme poslední. Hurá na další měsíc!


….plajda