Závody v červnu 2011

02.08.2011 00:00

 

Sobota, 4.6. patřila okresovému kolu, které se konalo v Českém Těšíně. I když jako celek ,tým Stanislavice jsme se neúčastnili, z mužského týmu bylo na místě početné zastoupení. Za SDH Stonavu soutěžili tři naši chlapi – L. Pinkava, M. Třaskalík, F. Glombek a za SDH Č.T. Mosty startovali dva naši chalani – M. Puška a M. Plaček. Nesmíme zapomenout i na naše jedno děvče , L. Pinkavovou, která pomáhala pro změnu SDH Mistřovicím.

Po velmi napínavém průběhu disciplín a mnohdy zbytečně ovlivňováno emotivními rozpory hlavně kvůli dodržování pravidel , vyhráli v mužské kategorii SDH  Č.T. Mosty a v ženách SDH Mistřovice – tedy toto jsou dva celky , které postoupili na kraj.

 

V pátek 10.6. jsme zajeli vyzkoušet naše nové osvětlení na mašině, do Kozlovic, kde se uskutečnila pro nás už oblíbená noční soutěž. Konečné 12. umístění s časem 18,490

sec na této velmi kvalitně zastoupené soutěži je velmi hezké, škoda prostřiků na proudech, bez nich by jsme byli určitě výš.

Další den, tedy v sobotu 11.6. jeli naši starší žáci na krajské kolo hry Plamen do Třince. Vzhledem k tomu, že třetina týmů tvořili dá se říct mladší, věkově tedy jsme měli nejmladší kolektiv, nedaly se čekat zázraky, konečné předposlední místo jsme tedy vzali se vztyčenou hlavou.

No a nabitý víkend zakončili naše dorostenky účastí na krajském dorosteneckém kraji taktéž v Třinci. Bojovali, a dělali co se dalo, ovšem lépe než na konečné 4. místo to nestačilo, tedy neobhájili medaili z minulého roku, avšak  z celého kraje být čtvrtý, je prostě hezké !

V ten den, i na tom samém místě bojoval náš Lukáš Pinkava v jednotlivcích. Dvojboj zvládl opravdu dobře , na to že to běžel poprvé. Velká škoda že se mu nepodařilo zaběhnout na stovkách ani jeden platný pokus, protože by určitě atakoval mnohem víc přední příčky. Takto to bylo “pouze“na 12. místo, což je ale velmi dobré umístění – navíc nasbíral zkušenosti na příští rok !

18.6. přišel na řadu začátek jak Těšínského poháru tak i Beskydské ligy. BL jsme začali v Bystré, kde je velmi netradiční soutěž s přírodním sáním, ovšem my jsme si se vším poradili velmi důstojně a vybojovali jsme s časem 37,605 sec celkové 7. místo a v BL 6. místo – tedy krásný začátek do ligy. Nutno podotknout, že kdybychom neměli od domácích půjčený stroj ,tak takový čas určitě nedáme. Poté jsme to vzali z Bystré přes Doubravu, kde padl čas 18,470

, vinu na sebe musel a taky vzal strojník, kdy prostě zazmatkoval. No a konečně jsme dorazili do Chotěbuze, kde jsme si chtěli “spravit po Doubravě chuť“ a vydřeli jsme čas 17,450 sec , s čímž jsme byli v celku spokojeni a vyneslo nám to celkově 4. místo a v TP 3. místo – tedy znovu pěkný začátek i do poháru. Tady si zaběhly i naše ženy, a nezaběhli zle,taková jejich klasika – s časem 23,070 sec skončily na 8. místě celkově – v Chotěbuzi totiž nebyla ženská kategorie.

 

 

Další sobota 25.6. , bylo na pořadu dne druhé kolo BL v Bašce. Znovu trošku neúplně tradiční soutěž – trošku se zaváhalo v druhé fázi útoku, kdy se prodlužovali proudy o hadici, ale i tak z toho bylo krásné 9. místo celkově i v BL ,což s časem 33,064 , není špatné nakonec.

 

 

 

 

…plajda