Závody v srpnu 2011

03.09.2011 16:43

 

Srpen jsme začli cestou do Stonavy, kde se nám daří, a kde vždy rádi jezdíme, neboť chlapy a holky ze Stonavy známe dobře. Mašinu jsme měli mimo provoz, takže jsme si půjčovali máňu od Lučiny, útok se nám vydařil, jen škoda prostřiků. Nakonec z toho bylo znovu a pro nás už ve Stonavě tradiční 4. místo s časem 16,64 sec. Naše holky si půjčovali mašinu i pár holek od Stonavy. No a myslím že tam mohli dát klidně i jejich nejlepší dosavadní čas, ale vzhledem k opatrnosti strojnice kvůli úplně nové proudařce,která běžela poprvé na soutěži(ale zvládla to na jedničku), z toho byla jejich klasika 23 sec, a získali v slušné konkurenci 2. místo! Poté chlapi jeli do Hukvald na další kolo BL, kde jsme znovu jeli s mašinou od Lučiny. Díky zazmatkování strojníka, kdy se trochu lekl řvu mašiny a ubral zbytečně na plynu nachvíli(není nad to jet se svou mašinou na kterou jste zvyklý), z toho bylo 18,334 sec , což v Bl znamenalo 9. místo, což není zas tak nejhorší , ale celkově v soutěži jsme skončili spíše ve spodní polovině výsledkové listině.

 

 

 

Druhá srpnová sobota ,tedy 13. 8., jsme začali u nás, a to domácí soutěží v Těšínském poháru- bylo to poslední kolo, takže se rozhodovalo o konečném celkovém pořadí. Naším klukům to doma nevyšlo, po zaváhání na béčkách a na levém proudu z toho byl čas přes 21 sec, ale nakonec to nebyl nejhorší čas , díky dvou nedokončeným útokům obsadili naši borci 4. místo. A tak po slibném startu v TP, kdy to v půlce vypadalo že budeme bojovat o přední příčky, jsme nakonec celkově skončili poslední se stejným součtem bodů jako Chotěbuz. Vyhráli to chalani z Mistřovic. Jinak k naší soutěži, proběhla velmi rychle ,bez větších komplikací, jen co nás mrzí je že těsně před začátkem se nám pokazila časomíra, takže jsme jeli na ruční čas(ovšem ta hlavní soutěž naše teprve přijde příští sobotu). Uklidilo se, vyhlásili se výsledky a jelo se do Skalice, na další kolo BL. Tam musel béčkový běžet přes okno a až pak se mohlo zapojit do rozdělovače ….nebýt prostřiku na pravém proudu, mohli jsme se klidně umístit na bedně, neboť zaběhnuté to bylo luxusně. Nakonec však čas 23,200 sec nám přidělil 10. místo v celé soutěži a 7. místo v BL – což je taky hodně dobré. No a poté jsme zajeli do Horní suché. Tam se nám útok vydařil, i když to mohlo být o něco rychlejší kdyby strojník to risknul úplně, ale tak čas 15,68 sec byl pro nás krásný a nakonec nám to vyneslo třetí místo. Náš cíl je zakotvit se pravidelně na té 15-tce na rovině, takže jsme byli spokojeni.

 

 

 

Sobota 20.8. byla pro nás velmi důležitá, pořádali jsme domácí soutěž, předcházelo ji mnoho hodin příprav, zařizování. Organizačně si myslím že se zvládla, opět jsme udělali krok dopředu, co se týče v porovnání s minulým rokem. Jen škoda že nakonec nepřijelo tolik týmů ,co mělo. Startovní listina nakonec činila 19 týmů, z toho 5 ženských družstev. Vyhráli to chlapi Vrbice B , a u žen to byly znovu po roce Albrechtice, i letos na vítěze čekal víkendový pobyt na horách, a ani další na bedně nepřišli zkrátka co se týče cen. K našim pokusům. Holky měli NP, díky prasklému béčku. Naši chlapi jeli jako první a s časem 18:05 sec to dlouho vypadalo že se umístí na bedně, ovšem nakonec z toho bylo “jen“ čtvrté místo. A na start se vydali i chlapi B,za což jim děkuji, že bez tréninků do toho šli, bylo jich 5 a dva si půjčili z ÁČKA, bohužel, béčkový nezvládl spoje a tím se vše hodně zpomalilo, navíc nápichový musel dělat nápich napodruhé, protože poprvé neměl vodu – takže konečný čas 50 sec, ale hlavní je že se dokončilo! A chlapi skončili na 10. místě (za nimi už byli jen týmy s NP) .

 

V pátek 26.8. jsme jeli na naši oblíbenou noční soutěž v Chotěbuzi, kde se nám však moc nedaří. Letos jsme však to prokletí ukončili a umístili jsme se na třetím místě s časem 17,63 sec. Proudaři nestihli doběhnout, hlavně pravý, který i zakopl při běhu a sestříkaval z dálky.

Jinak jsme poslední srpnový víkend dělali požární hlídku a někteří pořadatelskou službu na závodech motorek v Těrlicku na Zlatém kahanci. Tím jsme ukončili měsíc srpen.

 

 

…plajda