Závody v září 2011

03.09.2011 16:44

 

První víkend v září jsme začli v pátek na noční v Milíkově, kde jsme vzali i naše holky. My jsme vybojovali 4. místo, i když nám útok tolik nevyšel a čas 17,26 sec nebyl nic moc. Ale naše holky si dali osobák a brali pohár za třetí místo a to s časem 21,31 sec .

V sobotu jsme jeli na další kolo BL do Brušperku, kde byla nádherná trať ,vhodná pro hodně dobré časy, trošku nám prostříkal pravý proudař a tak náš výsledný čas byl 16,231 sec ,a za něj jsme brali 7. místo v BL, což byla paráda. Potom jsme ještě v tentýž den jeli na noční do Hájova, problémy na pravém proudu, kdy se mu při běhu svlíkali kalhoty, zapříčinilo , že jsme měli výsledný čas 18,323 sec, ale brali jsme dokonce body v BL za krásné 6. místo. Takže celkově jsme tento víkend zvládli .

 

 

10.9. jsme jeli na další kolo BL do Pstruží. Byli jsme napsáni na 4. startovní pozici takže jsme vyjeli dříve, což nás nakonec zachránilo, neboť po cestě nám praskl klínový řemen a než jsme sehnali ten správný typ řemene, následná výměna , no prostě dojeli jsme jen tak tak a startovali jsme nakonec jako poslední družstvo. Tato soutěž zaváněla zajimavým průběhem,neboť samotné Pstruží toto provedení útoku udělali poprvé, a tak se na to nedalo připravit pohledem na nějaká předešlá videa. Jelo se na jedno béčko, a po jednom céčku na každém proudu, sestříkli se první sklopné terče, následně se museli vyměnit céčka na obou proudech a sestřikovali se už klasické terče. První fáze útoku se nám povedla velmi dobře, ale při druhé fázi kdy rozdělovačový musel vyměnit céčka na proudech, se mu jedna koncovka zasekla o zub a k tomu ještě nechtíc mávl na stojníka, který pochopil tím že má dát plný plyn, a tak to pěkně stříklo rozdělovačovému do obličeje, avšak i po tomto se rychle vzpamatoval a vcelku rychle zapojil, nakonec výsledný čas 29,717 sec , za který jsme brali 10. místo a 10 bodů do ligy. I když to nebyl nejlepší výkon, je to slušný bodový zisk , na to že jsme málem nedojeli .

 

 

 

Celou sezónu a zároveň poslední kolo BL jsme zakončili posledním zářijovým víkendem ve Fryčovicích. “Fryčovický hrbol“ ukončuje BL už tradičně, je to podobná trať jako v Hájově, taktéž do zatáčky kolem stromu, k tomu ještě mírně do kopečka. Tabulka BL byla hodně vyrovnaná na mnoha místech a my sami jsme bojovali o 6. místo ale skončit jsme mohli klidně i na 10. místě. Měli jsme menší problémy s kompletnosti týmu, takže jsme si museli půjčit nápichového a proudaře. Voda šla trošku na jistotu, ale výsledný čas 19,126 sec patřil k tomu lepšímu co jsme ten večer mohli vidět. No a mohli jsme čekat jak si povedou soupeři kteří s námi v tabulce sousedili. A nakonec to vyšlo a v prvním ročníku Beskydské ligy jsme skončili na krásném 6. místě z 19 týmů. V samotné soutěži jsme skončili taktéž na 6. místě a brali jsme 14 bodů do tabulky. Hájov si pohlídal opatrnějším výkonem první místo a tak znovu obhájil z minulého roku celkové prvenství v BL. Nesmím zapomenouti na to že s námi do Fryčovi se vydali i naše holky, které tím chtěli taktéž ukončit svou sezónu. Holky taktéž nebyli kompletní, a půjčovali si béčkovou a rozdělovačovou. Ovšem útok jim moc nevyšel, problémy s nabráním vody a problémy na rozdělovači zapříčinili čas 36,241 sec s kterým obsadili 10. místo v ženské kategorii. I tak to pro ně byla ale velká zkušenost a vyzkoušeli si co je BL .

Velmi bohatá, náročná sezóna je tedy za námi. Nyní nás čekají příjemné záležitosti s různými zakončeními a pak znovu práce, i když zase jiná než je během sezóny.

 

…plajda